Spotweb is nzbserver

door | 18 april 2019

Er zijn veel manier om te downloaden uit usenet nieuwsgroepen. Maar de meest voorkomende manieren om te downloaden zijn via spotnet, nzbserver en spotweb.

Spotweb is nzbserver

Iedereen kan spotweb installeren. Het is niet voor beginners maar je kan spotweb gewoon installeren op een computer zolang daar een webserver en een database systeem op draaien. Spotweb kan prive gebruikt worden, met kennissen of met de hele wereld. Nzbserver.com is een website die ook werkt dankzij spotweb en de beheerders hebben spotweb zo ingesteld dat iedereen de website kan opzoeken en gebruiken. In deze korte handleiding laten wij je zien hoe je kan downloaden met nzbserver. Je hebt hiervoor wel een newsreader nodig zoals bijvoorbeeld grabit of SABnzbd. Ook heb je een payserver nodig maar als je die nog niet hebt, laten wij je zien hoe je gratis aan een payserver kan komen.

Spotnet reacties en spots

Als je de website nzbserver wel eens hebt bezocht, heb je waarschijnlijk opgemerkt dat er bij iedere spot wel wat reacties staan van mensen. Maar, de beheerders van nzbserver hebben de mogelijkheid om te reageren uitgezet. Waar komen die reacties dan vandaan? Ze komen uit de spotnet database. Als je het programma spotnet installeert, kan je reageren, mits je payserver uploads toestaat. Als je dan reageert en even later op de website nzbserver dezelfde spot gaat bekijken, zie je je eigen reactie staan. Spotnet en nzbserver zijn dus aan elkaar gelinkt.

Nzbserver of Spotweb gebruiken

De website nzbserver is erg simpel in gebruik. Je gaat naar nzbserver.com en zoekt naar iets. Heb je iets gevonden dan klik je op de spot. Daarna kan je aan de rechterkant, bovenin het scherm de tekst ‘nzb’ zien staan. Klik daarop en er wordt een NZB bestand aangemaakt. Dit bestand kan je openen in je newsreader. Het is zelfs mogelijk om het NZB bestand in Spotnet te importeren en te downloaden met Spotnet, al is dit nogal omslachtig. Als je newsreader klaar is met downloaden kan je het bestand vinden in je folder downloads. Vind je deze manier van downloaden te ingewikkeld? Gebruik dan gewoon Spotnet. Er is geen beter programma, geen betere manier voor beginners om te downloaden dan met Spotnet.

Spotnet videohandleiding

Op korte termijn zullen wij een uitgebreide Spotnet handleiding plaatsen. Het is een uitermate gebruiksvriendelijk programma. Momenteel zijn er 2 versies, namelijk Spotnet classic en Spotnet 2.0 Er is geen enkel verschil tussen deze versies. Nou ja, er is een klein verschil, Spotnet 2.0 maakt reclame en de orginele versie, classic, doet dat niet. Wij raden dus het gebruik van Spotnet classic aan, want wie kiest er vrijwillig voor irritante reclames. Hieronder een zeer duidelijk videohandleiding gemaakt door iemand die uitlegt hoe Spotnet werkt. Heb je nog geen payserver? Probeer dan Eweka gratis.